Om arenor

Mats Olsson i Expressen gör en nykter kommentar om fotbollsarenor. För visst är det få som kan hoppas på möjligheten att fylla arenan genom att ta dit världsartister. I Växjö har Östers IF bestämt sig för att inte bygga för att kunna ta in långtradare på arenan. Alltså säger man redan nu nej till att arrangera konserter med världsartister. Det låter sunt, men sätter självfallet mer press på att hitta andra intäkter. Vi håller tummarna för att de lyckas.

I alla diskussioner om arenabyggen hit och dit, undrar man lite över hur kalkylen såg ut “förr”. Kunde kommunen i Växjö verkligen räkna hem Värendsvallen? Var det så mycket billigare att bygga Malmö Stadion på den tiden, att det då inte krävdes mer än att Fotbolls-VM skulle hållas? För inte räknade man väl med att Louis Armstrong skulle komma och fylla arenan lite då och då? Lite undrar man ju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>