Ekonomiska bekymmer…1

Det rapporteras nu om att även Umeå IK har ekonomiska bekymmer (vilket var en nyhet redan i augusti). Senaste gången man var i bekymmer var år 2010. Så längre än så höll inte den nya strategin. Klubbchefen anser att Svenska fotbollförbundet borde fördela pengarna annorlunda: mer till damfotboll. UIK:s ordförande erkänner dock att man inte skött sponsorförsäljningen som man borde. Man kommer därför skära i kostnaderna samtidigt som man anställt en sponsorsäljare.

Jag förvånas ibland över hur få säljare klubbarna har. Hur tror de att de ska kunna sälja om de inte har ordentligt med kompetent folk ute och bearbetar marknaden? Visst är det en investering som i utgångsläget verkar kosta pengar, men vad är alternativet?

Rose-Marie Febran, vice ordförande i förbundet efterlyser ett mer långsiktigt tänk både inom herr- och damfotboll. Det går inte att ha så små marginaler som många klubbar har idag. Det bekräftas av den lilla internationella forskning som finns: så fort det blir lite pengar över läggs det på spelarlöner/köp. Det kan aldrig bli en långsiktigt hållbar strategi. Men något är mycket konstigt kring hur ledning av fotbollsklubbar.

Fortsättning följer…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>