1+1=1

Medlemmarna i LDB FC Malmö och FC Rosengård är nu överens om att arbeta vidare med en sammanslagning. Vad hände då med LDB:s ekonomiska problem? Ja, enligt idrottens affärer är det oklart. Ingen vill säga hur det ligger till. Klart är dock att Dan Olofsson går in med pengar i den nya satsningen.

Carolina damtopSammanslagningen har en del hinder på vägen, som t ex frågan om namnbyte. Givet att det löser sig kan vi konstatera att LDB-satsningen nu går i graven. Upp som en sol och …  som i en metamorfos blir det nu något helt annat. Det ska bli intressant att se om man fortsätter att profilera damlagets spelare som “tuffa, starka, snygga, kvinnliga…”. Det lär ju bli svårt att fortsätta med “it’s a womens world” – eller? Kommer man jobba vidare med rosa och lila färger? Kommer spelarna fortsatt som modeller visa upp kläder och accessoarer i “somriga miljöer”? Eller blir det nu hip-hop-kläder under basketkorgen i Rosengård? Frågorna hopar sig. Den som lever får se.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>