Bye bye Benitez

Ja ni har såklart sett det: Benitez fick sparken. Inte för att jag trodde de skulle lyssna till “min vädjan” häromdagen. Men ändå. Sen är det klart att vi ju inte med säkerhet vet vad som pågått i kulisserna. Kanske har Benitez själv gjort sig omöjlig med krav på spelarköp osv.

Å andra sidan tycker man att det borde ha gåtts igenom före rekryteringen.  Eller är det så illa att rekrytering av tränare inte görs mer professionellt än att man har någon intervju, lyssnar på någras synpunkter och råd och sedan förhandlar lön? Har man en gång fått toppjobb så är man automatiskt lämplig för andra toppjobb. Ingen vågar ifrågasätta på något mer grundläggande sätt. Lite grann som Svennis. Klart han måste vara bra då han jobbat i flera toppklubbar. Sen kanske han är bra också, men det är ju inte poängen. Nej, poängen är att det i få toppklubbar verkar finnas en professionell HR-avdelning som vet vad de pysslar med. Mest verkar man göra som Per-Göran Fahlström har uttryckt det att man gör inom hockeyn:  man “öppnar fönstret” och ser vem som är ledig.

Man hoppas att “HR-avdelningen” i Inter (=de som haft hand om rekrytering) ändå skäms lite över sitt dåliga arbete med rekryteringen. De borde ju inte få bli så här. Fruktansvärt onödiga pengar. Bortkastad tid för tränare, spelare, familjer med flera. Kanske ändå dags att fundera på lite investeringar inom detta område?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>