Om tränarbyten igen

Vem ryker först i Premier League? Hodgson? Houllier? Ancelotti? Journalisterna måste ju älska att diskutera detta. Jag nöjer mig med att länka till ytterligare en vetenskaplig artikel som visar att byte under säsong har negativ effekt på lagets prestationer (The Impact of Managerial Change on Team Performance in Professional Sports). Det trixiga är ju också att även om Liverpools spel skulle stabiliseras med ny tränare och slutligen sluta på plats 5 i tabellen, vet vi inte vad som skulle ha hänt utan byte. Det kanske krävs ett helt år med dåliga prestationer innan Hodgson och laget “får till det” och springer hem Premier League 11/12?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>