Tålmodigt arbete i Sundsvall…

IFK Sundsvall (inte GIF Sundsvall) spelade fem säsonger i Allsvenskan på 1970-talet. För närvarande, 12 december 2013, har man kvar 150 000 kr i skulder av de lån som togs på den tiden. Nu skriver Sundsvalls tidning att de nästa år räknar med att vara skuldfria.

För några år sedan lämnade ungdomsverksamheten IFK Sundvall. Det blev för mycket prata om ekonomi. Man ville spela fotboll, säger ordföranden i den förening som tog över verksamheten. Nu kanske man är på väg tillbaka igen. Så mycket pyssel, extraarbete och krångel.

Om denna historieskrivning nu är sann, så finns det två saker som slår mig. 1) Vilket fantastiskt tålmodigt arbete de måste ha gjort. 2) Oj, så länge en klubb kan få lida av att man misslyckats med sin ekonomi en gång i tiden. Vi pratar 30-40 år här.

Det stämmer till viss eftertanke kring vilka konsekvenser våra handlingar i nuet kan ha.

 

One thought on “Tålmodigt arbete i Sundsvall…

  1. Pingback: Att våga säga nej |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>