Rikaste klubben i världen?

Deloitte har nu släppt sin årsrapport Deloitte Football Money League för 2011. Det är ingen tvekan om att media kastar sig över den för att få veta vilken klubb som anses rikast, vilka som är på väg ner och vilka som är på väg upp.

Topplistan:
1. Real Madrid (4,4 Miljarder) – ökning från 3,6!
2. Barcelona (4 Mdkr)
3. Manchester United (3,5 Mdkr)
4. Bayern München (3,3 mdkr)
5. Arsenal (2,7 mdkr)

Märkligt är det dock att de bara fokuserar intäkterna. Kostnadssidan och därmed resultatet diskuteras inte. Lite perspektiv på sifforna ur ett engelskt perspektiv kan vi få från “The andersred blogg“. Där visar han att av de största klubbarna i Premier League är det bara Arsenal som går med vinst.

Om det var fotbollsbranschen själva som gav ut detta vore det inte så förvånande. Att de vore “intäktsblinda” kunde man kanske förstå. Men att Deloitte, som ett är företag som sysslar med revision, beskattning, finansiell rådgivning, etc.., gör så här är lite intressant. Jag blir ju inte helt övertygad om att jag ska anlita dom till mitt eget företag… :-).

Skämt åtsido, visst säger intäkterna något om fotbollbranschen. Bevisligen finns det ju pengar, det gäller bara vet hur man ska få tag på dom. En bra produkt går alltid att sälja. Sen är nog tricket lite grann att komma på vad det är för produkt(er) man egentligen har att sälja. Och där, kan nog svenska klubbar lära en hel del, både på elit- och breddnivå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>